BMW u Kini proizveo milioniti automobil

Dodajte komentar

Dvnaest godina nakon početka proizvodnje BMW vozila 2003. godine, kineska proizvodna lokacija Shenyang može se pohvaliti impresivnim brojkama: u najmlađoj fabrici vozila, u Tiexi-u, juče je proizvedeno milionito vozilo, produžena verzija BMW serije 3, koja se od 2012. godine ekskluzivno proizvodi za kinesko tržište.

“Već više od 10 godina, u sklopu Joint Venture-a, proizvodimo vozila marke BMW u Kini. Proizvodna lokacija Shenyang s dvije fabrike Tiexi i Dadong time je elementarni dio naše svjetske proizvodne mreže. U Kini, Evropi i Americi želimo i dalje profitabilno da rastemo“, komentisao je Harald Krüger, član Uprave BMW AG-a za proizvodnju.

Fabrika u Shenyang-u radi u sklopu Joint Venture-a skupa s Brillliance China Automotive Holdings Limited i proizvodi isključivo za kinesko tržište. Proizvodna lokacija Shenyang uključuje fabrike Dadong, u kojoj se proizvodi produžena verzija BMW serije 5 te fabriku Tiexi, u kojoj se proizvode BMW serije X1, produžena verzija BMW serije 3, BMW serije 3 limuzina te ZINORO vozila. Visok nivo kvaliteta potvrđuju redovno nezavisni stručnjaci.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *