Prodaje se hotel Park

Savjet za privatizaciju raspisao je oglas za prodaju i davanje pod zakup hotela „Park” u Bijeloj sa pripadajućim zemljištem i opremom, objekta u funkciji ugostiteljstva i turizma poznatog kao „Kuća porodice Đurković” i parka između hotela i kuće Đurkovića.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 27. februara, a ponuđač je obavezan da dostavi bezuslovnu bankarsku garanciju od 200 hiljada eura u korist Savjeta.

Ponuđač sa kojim se potpišu ugovor o prodaji i ugovor o zakupu biće obavezan da iznos kupoprodajne cijene i dijela zakupnine za prvih 10 godina uplati u novcu, roku previđenom ugovorom. Ponuđeni iznos zakupa ne smije iznositi manje od 60 centi po kvadratu godišnje, navodi se u javnom pozivu.

Hotel, kuća i park imaju 9.711 kvadrata, što znači da je minimalan iznos zakupa 5.826 eura godišnje. Kompleks je u državnoj svojini 1/1.

Do sada su propala dva tendera za prodaju i zakup hotela „Park” u Bijeloj. Prvi tender je raspisan krajem oktobra 2009. godine, a drugi je važio do kraja 2010. godine. Hotel „Park” je površine 730 kvadrata sa prizemljem i tri sprata, a nekad je poslovalo u sklopu HTP Boka. Zamalo nije poslužio za prebijanje duga između Montenegroerlajnza i Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore. Agencija je bila voljna da dug avio-kompanije prebije sa Vladom za hotel. Dug Montenegroerlajnza prema Agenciji je iznosio 7,5 miliona, dok je hotel procijenjen na 7,2 miliona.

Slični Članci