Nema više posla ni na kruzerima

Dodajte komentar

U potrazi za poslom veliki broj mladih iz regiona često se odluči i da radi na svjetskim kruzerima, međutim, svjetske kompanije su sada zabranile građanima Srbije i još nekoliko zemalja rad na brodovima Royal Caribbean.

Kompanija Royal Caribbean donela je odluku da do daljeg neće primati radnike iz Srbije, BiH, Makedonije, Turske, Slovačke, Albanije, Italije, Kazahstana i Afrike, potvrđeno je u agenciji Employment Power, koja je zastupnik i Royal Caribbean za područje BiH.

“Radnici iz BiH koji su radili na kruzerima preko nas nisu prevaranti, niti su išli na bolovanje ili nešto slično. Te informacije su povučene iz nekakvih forumskih i naših tipičnih balkanskih naklapanja, da u svemu tražimo nekakav razlog za zaveru i protiv nas samih.”

“Riječ je o orijentaciji kompanije u jednoj vrhunskoj usluzi prema svojim gostima, a na osnovu istraživanja sprovedenih na svim svojim brodovima proteklih godina.”

Imaju neki razlog tamo da jedan određeni dio nacionalnosti koje rade na određenim pozicijama smanje ili povećaju i zato se to dogodilo, rekao je za Klix.ba direktor predstavništva “mployment Powera za balkansku regiju, Siniša Golac.

Golac je istakao kako Employment Power agencija vrši istraživanje tržišta te je provjeravao kvalitet svih kandidata koje su slali na brodove, tako da nezadovoljstvu nema mjesta.

Otkaz su dobili i kandidati koji su prošli potrebne procedure i testove za primanja, te su samo čekali poziv kada treba da se ukrcaju na kruzere. U pismu-otkazu navode kako će kandidatima nadoknaditi sve troškove putovanja, vize i ljekarskog uvjerenja.

“Ova odluka je možda razočaravajuća i izvinjavamo se na neugodnosti koju smo prouzrokovali. Odluka je rezultat poslovnih potreba, nove strategije i mi se moramo prilagoditi. To nije nikakva negativna refleksija na vas lično, to je čista poslovna odluka”, piše u pismu Royal Carribbeana Cruisese.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *