Vlada trebalo da konsultuje i Deripasku

Dodajte komentar

Ruska Centralno evropsko aluminijumska kompanija CEAC, čiji je vlasnik Oleg Deripaska, tužila je Kombinat aluminijuma Podgorica KAP tvrdeći da je Vlada Crne Gore prije zaključivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji morala da konsultuje sve povjerioce KAP-a, a to nije učinila.

Ročište između Kombinata aluminijuma Podgorica i kompanije CEAC, u kojem ova firma traži poništenje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, odloženo je za 17. jul. Sudija Marijana Pavićević odložila je ročište kako bi u međuvremenu dobila mišljenje Ministarstva pravde o primjeni spornih ugovora, pišu Dnevne novine.

Prema navodima tužioca Vlada je prekršila princip ravnomjernosti povjerilaca zaključenjem ovih ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, odnosno davanjem saglasnosti za ove sporazume.

Naime, kako tvrdi tužilac, prije zaključenja ugovora nijesu konsultovani ostali povjerioci KAP-a, što je Vlada bila u obavezi da uradi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Zakonom o budžetu za 2014. opredijeljeno je četiri miliona za pokriće troškova državne kompanije Montenegro bonus po osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa KAP-om. U skladu sa tim, Montenegro bonus je imao obavezu da organizuje proizvodnju na način da troškove u KAP-u svede na minimum.

Pravni zastupnik Montenegro bonusa predao je zahtjev, u kojem se traži obezbjeđenje troškova parničnog postupka. Međutim, sudija Pavićević je objasnila da nema elemenata za određivanje troškova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *