Nutella nije svuda istog ukusa

Dodajte komentar

Da li je Nutela za istočnu Evropu drugačija od one za zapadnu? I postoji li uopšte razlika u ukusu u šta se kunu svi ljubitelji tog namaza?

Njemačka, italijanska, tri poljske. Potrošač 24sata suprotstavio je Nutele različitih zemalja proizvodnje. Odlučili su da pronađu odgovor na ovo pitanje.

Njemačku verziju kupili su u zagrebačkom Muleru, italijansku u Italiji, a poljske u trgovačkim centrima u Hrvatskoj, BiH i Mađarskoj.

U žiriju je sjedelo nekoliko zagriženih fanova koji Nutelu jedu na kašiku, a radi objektivnosti testiranja, i pojedinci koji nisu ljubitelji slatkiša. Konzumirali su na “slijepo” , ne znajući odakle dolazi koja tegla. Prije testiranja poslednji su bili uvjereni da će im sve biti iste. Međutim, ipak nije bilo tako, a zaključak posle probanja bio je – italijanska je najbolja. Upravo je Nutela iz Italije dobila najviše ocjene. Gotovo čistu peticu!

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U testu su učestvovali zaljubljenici u hranu koji nisu znali iz koje zemlje dolazi Nutela koju jedu. Cilj je bilo uvidjeti da li će uočiti razlike u istom proizvodu. Stavovi i ocjene nisu plaćeni, niti zlonamjerni. Nisu zvaničan stav redakcije već lični utisak konzumenata amatera koji su davali ocjene od 1 do 5.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *