Rusi “odustali” od zabrane dolara

Dodajte komentar

Predlog uredbe po kojoj bi u Rusiji bilo zabranjeno korišćenje dolara, očekivano nije stigao na glasanje, jer ga je predlagač Mihail Degtjarjev nedavno povukao.

Degtjarjev je tada rekao da predviđa “potpuni kolaps dolarske piramide 2017. godine” i da zbog toga želi da zaštiti građane Rusije.

Prema predlogu podnIJetom u novembru, u Rusiji bi bio uveden “tranzicioni period” u trajanju od godinu dana kako bi svi koji imaju depozite u dolarima imali vremena da ih potroše ili zamIJene za neku drugu “sigurniju” valutu.

“Ako dug SAD nastavi da raste ovim tempom, dolarski sistem će se urušiti 2017. godine. U tom svIJetlu, činjenica da među građanima Rusije raste povJerenje u dolar postaje ekstremno opasna”, naveo je Degtjarjev (32) u obrazloženju svog predloga.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Bivši kandidat za gradonačelnika Moskve i član partije kontroverznog Vladimira Žirinovskog naveo je da bi svima onima koji ne bi zamIJenili dolare u roku od godinu dana, “zvaničnici zaplIJenili dolare i zamIJenili ih u rublje u roku od 30 kalendarskih dana”. (b92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *