Kako zaraditi više novca iduće godine? Probajte s ova tri savjeta

Za preduzetnike je kraj godine izvrsna prilika, da se spreme zalihe (ako ih je ostalo)  i postave ciljevi za narednu godinu. Portal Entrepreneur.com navodi tri načina kako povećati zaradu u 2014. godini.

Postani investicija, a ne trošak  

Ako je ono što ponudite jednostavno poput posrednika, na vas će gledati kao dodatni trošak. Ljudi će uvijek raspravljati oko cijene, a svi shvataju koliko je investicija, uz kvalitetan proizvod koji donosi zaradu, bitna. Postavite sebe u poziciju da donosite korist kupcu, ne samo u sadašnjosti već i u budućnosti.

Postavite cijenu za vrijednost, a ne za vrijeme

Iako se u praksi  često naplaćuje vrijeme potrošeno na projektu, neki miniraju svoj posao u samom procesu nastanka. Naime, neki projekti traže više pažnje i vremena iako donose na kraju istu zaradu. Međutim, najbitnije je koliko je kupac zadovoljan s određenim proizvodom koji mu nudite. Ako kupac počne vidjeti u vama vlastitu investiciju koja mu donosi prihod, na dobrome ste putu da postanete dugogodišnji saradnik, s kojim će se i dalje moći sarađivati. Što bi moglo rezultirati pozitivnim bilansom za njega i za vas.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Bolja organizacija je ključ svakog uspješnog poslovanja (usmjerite veću pažnju na knjigovodstvo)

Puno vlasnika kompanija su strastveni u onome što rade. Imaju mali interes ili vremena za kvalitetno ispunjavanja formulara oko vlastitog poslovanja. Naime, administracija vam u svojim izvodima može pokazati kada ste ostvarivali više profita, a u kojem ste trenutku počeli gubiti novac. Takođe vam pomaže identifikovati gdje biste trebali povećati vrijednost vaših projekata.

Slični Članci