Radnici DKP nastavili blokadu kapije, fabrici zbog duga isključena struja

Radnici Duvanskog kombinata Podgorica (DKP) već četvrti dan ne dozvoljavaju izvoz gotovih proizvoda iz fabrike, blokadom kapije na ulazu u sjedište fabrike. DKP-u je juče isključena i struja zbog duga prema EPCG od oko 72.000 eura.

– Vrijednost blokiranih proizvoda je 50 hiljada eura – saopštio je izvršni direktor fabrike Slavoljub Vukašinović koji se juče sastao sa predstavnicima Ministarstva finansija i nadležnih institucija.

– Razgovarao sam sa pomoćnikom direktora Poreske uprave i sa direktorom trezora. Zaključak je da nam se kroz proceduru Vlade obezbijedi povraćaj poreza na dodatu vrijednost (PDV) u akciznim markicama, ili po našim potrebama, kako već budu – rekao je Vukašinović za Pobjedu.

On očekuje donošenje odluke u četvrtak na sjednici Vlade.

Vukašinović kaže da je DKP zbog tri računa za utrošenu električnu energiju isključen sa mreže.

– Pokušaćemo da nađemo neku mogućnost da platimo nešto Elektroprivredi da nas uključi – kazao je Vukašinović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na zboru radnika ponovljeni su zahtjevi da im se precizira kada će dobiti zaostale zarade, a predstavnici Sindikata apelovali su na Vladu da konačno odluči šta će biti sa DKP.

Predsjednik Sindikata DKP Zoran Prelević tražio je i odgovor na pitanje – šta će biti sa izgradnjom fabrike i da li država razmišlja o izmještanju fabrike na novu lokaciju.

Prelević je kazao da je neprihvatljivo plaćanje penala Zetagradnji u vrijednosti od 150.000 eura na mjesečnom nivou.

Radnici traže da se definiše tačan datum otpremnine za zainteresovane radnike, kao i uvid u iznos novca u stečajnoj masi.

– Džaba nama i akcizne markice, džaba nama sve kad mi nemamo naznake šta će biti sa Duvanskim kombinatom i da li ćemo mi ovdje da ostanemo i stalno plaćamo tih 150.000 eura, sve dok se ne istopi stečajna masa koja je inicijalno iznosila u februaru mjesecu 4,6 miliona – rekao je Prelević.

Novo okupljanje radnika zakazano je za u utorak u deset sati. (Pobjeda.me)

Slični Članci