U utorak otvaranje međunarodne Godišnje konferencije Mikrofinansijskog centra

Međunarodna Godišnja konferencija Mikrofinansijskog centra (MFC), najstarije globalne mreže iz svijeta mikrofinansiranja, ove godine biće održana u Crnoj Gori, u Budvi, od 28. do 30. maja 2013. godine. Otvaranje 16. po redu Godišnje konferencije, koja je za zemlju domaćina ove godine prvi put izabrala Crnu Goru, biće upriličeno u utorak, 28. maja, u 16h, u hotelu Splendid, sala “Dinastija“, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Konferenciju će uvodnim izlaganjima otvoriti ministar finansija u Vladi Crne Gore Radoje Žugić, viceguverner Centralne banke Crne Gore Velibor Milošević, zamjenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Douglas Jones, predsjednica Mikrofinansijskog centra Jhale Hajieyeva, izvršni direktor Alter Modusa Luka Đurović i generalna direktorica Agroinvesta i MonteCredita za Srbiju i Crnu Goru Caroline Tsilikounas.

Konferencija Mikrofinansijskog centra je najveće evropsko okupljanje mikrofinansijske industrije, a prisustvuje joj preko 400 značajnih aktera iz svijeta mikrofinansiranja, ali i investitora i donatora, te akademske javnosti. Ispred Crne Gore, domaćini će biti dvije mikrofinansijske institucije koje su članice MFC-a: Alter Modus i MonteCredit.

Ovogodišnja konferencija fokusirana je na identifikovanje novih razvojnih puteva mikrofinansiranja, a među temama o kojim će tokom trodnevne konferencije biti razmijenjena mišljenja su i inovativne strategije za poboljšanje mogućnosti finansiranja mikrofinansijskih institucija, da li je finansiranje malih i srednjih preduzeća alternativa mikrofinansiranju, analiza regulatornih rizika u sektoru mikrokreditiranja, ali i zaštita klijenata kroz različite vrste finansijske edukacije u cilju smanjenja njihovog profila rizika. Upravo iz ovih razloga, ovogodišnja konferencija nosi naziv “Mikrofinansije nove generacije: postavljanje grafikona za plovidbu novim vodama”.

Slični Članci