U Beču službeni automobil umjesto službenog automobila

U glavnom gradu Austrije kupovina bicikala na lizing preko firme postaje sve popularnija. Sve više bečkih kompanija nudi svojim zaposlenima službeni bicikl umjesto službenog automobila.

Onaj ko uzme bicikl na lizing preko firme, kasnije ga može otplatiti po povoljnijoj cijeni. Tokom trajanja lizinga postoje i velike poreske olakšice. Pandemija je izazvala pravi dugoročni bum kada je u pitanju vožnja bicikla u Beču. A od skoro je primijećen trend ka kupovini bicikala na lizing.

Sve više kompanija nudi svojim zaposlenim bicikle na lizing. Ušteda od oko 35 odsto proističe iz toga što se mjesečne rate za lizing direktno odbijaju od bruto plate. Tako nastaje poreska olakšica od oko 30 do 40 odsto, u zavinosti od prihoda. Trenutno postoji nekoliko bečkih firmi koje nude lizing-bicikle svojim zaposlenim. Na lizing se mogu uzeti sve vrste bicikala od gradskih, do električnih a posebno su popularni skuplji e-bicikli.

Mnogim kupcima lizing omogućava nabavku upravo skupih bicikala otplatom na rate i zahvaljujući poreskim olakšicama.

Koliko će zaposleni mjesečno plaćati za svoj lizing-bicikl zavisi od bruto plate. Ukoliko korisnik na kraju lizing-perioda želi da otkupi bicikl, preostala vrijednost često iznosi oko deset odsto od nove cijene.

(BIF.rs)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak