Kotor u TOP 5 “rajskih” mjesta za odmor u Evropi

Ukoliko želite da vam odmor bude savršen, nezaboravan i rajski, portal Europeanbestdestinations odabrao je 15 savršenih destinacija za ljetovanje.

Prvo mjesto zauzela je Madeira, Portugal. Ovo ostvro je dragulj turističke industrije u Evropi. Ova destinacija je savršena za one koji žele da se opuste, kupuju, šetaju Levadom.

Na drugom mjestu nalazi se Kapri, Italija. Kapri nije samo igralište za bogate i slavne ljude, već je i jedno od najljepših ostrva u Evropi. Džeki Kenedi i Sofija Loren odlazile su na Kapri da uživaju u njegovoj netaknutoj prirodi i plavim vodama.

Na trećem mjestu našao se grčki Krf, prelijepo ostrvo od oko 600 kvadratnih kilometara na kome u proljeće cvjetaju orhideje.

Četvrto mjesto zauzeo je Kotor, a kako piše poznati portal o putovanjima, riječ je o mestu koje je pravi mali raj na zemlji. Nagrađen je kao jedna od najljepših destinacija u Evropi. Ako je prije nekoliko godina bio nepoznat, Kotor danas postaje sve popularniji i mnogi putnici vole ovu šarmantnu i autentičnu destinaciju. Kotor je vrijedan posjete, posebno tokom njegovog međunarodnog ljetnjeg karnevala (krajem jula).

Lista 15 rajskih mesta u Evropi:

1. Madeira, Portugal

2. Kapri, Italija

3. Krf, Grčka

4. Kotor, Crna Gora

5. Ayorska ostrva, Portugal

6. Omis, Hrvatska

7. Simi ostrvo, Grčka

8. Rovinj, Hrvatska

9. Asos, Grčka

10. Lofoten, Norveška

11. Algarve, Portugal

12. Farska ostrva, Danska

13. Positano, Italija

14. Proćida, Italija

15. Ostrvo Cameo, Zakintos, Grčka

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak