Željeznički prevoz od turista ostvario oko 100 hiljada eura prihoda

Željeznički prevoz Crne Gore može biti zadovoljan dosadašnjim rezultatima i početkom ljetnje sezone, kazali su iz ovog preduzeća za Gradsku, ističući da je od 1. aprila do jula ostvareno oko 100 hiljada eura prihoda samo od turista.

Veliki broj putnika u željezničkom prevozu najbolji je pokazatelj uspjeha ljetnje sezone, navela je Jovana Jovanović, PR Željezničkog prevoza Crne Gore, a red vožnje, ističe, ostao je nepromijenjen.

„Što se tiče ljetnjeg reda vožnje, isti je kao tokom cijele godine, tj. donosi se na period od godinu dana, jedino što ljeti imamo sezonski dnevni voz, koji ide od 15. juna do 15. septembra, ove godine nakon duže vremena ide se do Novog Sada“, saopštila je Jovanović.

Tokom maja prevezeno je oko 72 000 putnika, od čega 12 000 u međunarodnom saobraćaju i 60 000 u lokalnom dok se cijene karata nisu drastično mijenjale.

„Što se tiče cijene karata, primjera radi, relacija Bar- Beograd, cijena je 21e, Podgorica- Bg 19,20e, Bar- Novi Sad 23,80e, uz obaveznu rezervaciju sjedišta od tri eura“, kazala je Jovanović.

Jovanović ističe da su najveći izazovi u dijelu voznih sredstava, čija je starost prilično velika, ali i dijelu infrastrukture, gdje se očekuju remonti i rekonstrukcije.

Izvor: Gradska Tv

Podijeli ovaj članak