Glavni grad: Za pet mjeseci prihod oko 22 miliona eura

Glavni grad je za pet mjeseci prihodovao oko 22 miliona eura po osnovu poreza, od čega je 13 miliona od prihoda na dohodak fizičkih lica, kazali su iz Sekretarijata za finansije.

Iz tog gradskog resora ističu da će u drugom dijelu godine gradski budžet biti opredijeljen za kapitalne investicije, te da, nažalost, desetine miliona eura iz gradske kase odlaze i na sudske sporove.

Glavni grad ima više prihoda nego rashoda, kazao je VD sekretara za finansije Balša Špadijer. Istakao je da su u gradskoj upravi zadovoljni aktulenim finansijskim stanjem u Glavnom gradu.

„Naplatili smo taksi oko 800 hiljada eura, naknada preko 6 miliona eura, tu je najznačajnija naknada za opremanje građevinskog i komunalnog zemljišta. Tu smo oko 5 miliona eura prihodovali“, kazao je Špadijer.

U narednih deset dana će biti raspisan tender za nastavak rekonstrukcije Bulevara Veljka Vlahovića jer je ugovor sa prethodnim izvođačem raskinut. Podsjećaju da je Glavni grad u februaru ove godine sa kompanijom Tehno put raskinuo pomenuti ugovor. Nastavak bulevara, kada se završe sve procedure, počeće u drugom dijelu godine a vrijednost radova iznosiće 4 miliona eura. Špadijer je najavio i druge projekte.

„Raspisujemo tendere, za Kozaračku ulicu od 950 hiljada eura, očekuje nas realizacija nastavka Bulevara Pera Ćetkovića u projekciji troškova 2 miliona eura, brdo Ljubović preko 700 hiljada eura“, dodaje on.

Budžet Glavnog grada opterećuju sudski sporovi.

„Prednjače radni sporovi sa oko 14 miliona eura, eksproprijacija 12 miliona eura. Imali smo naplatu prevoza koja je bila nezakonita. Po tom osnovu glavni grad je je isplatio 3, 8 miliona eura“, kazao je Špadijer.

Revizija gradskog budžeta za ovu godinu nije pokazala bilo kakvu nepravilnost ili odstupanja, zaključio je Špadijer.

Gradski.me

Podijeli ovaj članak