Sa EU danas o unutrašnjem tržištu i konkurenciji

Sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju između Crne Gore i Evropske komisije (EK), biće danas održan u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Sastanak će, sa crnogorske strane, otvoriti glavni pregovarač Predrag Zenović i vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i implementaciju EU fondova, Ivona Savićević. U ime EK, sastanak će otvoriti zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i politiku proširenja, Sindi van den Bugert.

Iz Ministarstva su kazali da će se na sastanku razmatrati ostvareni napredak u oblasti osnivanja preduzeća i pružanja usluga, kretanja kapitala, javnih nabavki, privrednog prava, prava intelektualne svojine, konkurencije, finansijskih usluga i zaštite potrošača i zdravlja.

„Predstavnici crnogorskih institucija predstaviće ostvarene rezultate, tekuće aktivnosti i planirane mjere i s kolegama iz EK razmijeniti mišljenja u vezi s budućim izazovima, najboljim i najefikasnijim rješenjima u pogledu sprovođenja pravne tekovine i jačanja administrativnih kapaciteta u tim oblastima“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici crnogorskih institucija predstaviće napredak ostvaren u toj oblasti od prethodnog sastanka, održanog 20. juna prošle godine.

Podijeli ovaj članak