Trampov zet Vučiću predstavio plan za hotel na mjestu Generalštaba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da mu je Džered Kušner, zet bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, predstavio projekat za hotel u Beogradu.

-Predstavio sam mu viziju Beograda kao svjetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvijek privlačio ljude iz celog sveta, a Džared Kušner mi je predstavio projekat velelepnog hotela u Beogradu koji će doprinijeti da naš glavni grad postane centar ovog dijela svijeta, koji će se na globalnoj mapi pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjna sjedišta najvećih korporacija, univerziteta i međunarodnih institucija, ali i inspiracija umjetnicima, naučnicima i prije svega mladim ljudima iz cijelog svijeta – napisao je Vučić na Instagramu.
Najava da će Trampov zet graditi u Beogradu ranije je izazvala oštre reakcije javnosti jer je u planu da se gradi na mjestu nekadašnje zgrade Generalštaba u centru Beograda, koju je NATO bombardovao 1999. godine.
Ministar građevinarstva Goran Vesić negirao je ranije da Vlada Srbije ima bilo kakav ugovor o, kako je rekao, revitalizaciji tog kompleksa.
Na to su reagovali konzervatori Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda, koji su se protivili ukidanju statusa nepokretnog kulturnog dobra kompleksu zgrada starog Generalštaba u centru grada. Smatraju da je kulturna baština “neobnovljiv resurs” čijim gubitkom, kako su istakli u saopštenju, “nestaju trajne univerzalne vrijednosti ukupnog naslijeđa na nacionalnom i širem nivou”.
Vučić je danas saopštio da je imao “inspirativne razmjene ideja” sa Kušnerom, kome je pokazao Beograd i iznio planove za njegov još brži rast.
” Takav Beograd želimo da ostavimo budućim generacijama “, dodao je predsjednik Srbije.
Podijeli ovaj članak