LinkedIn ekspert: Ovo je najpametnije što možete da kažete na intervjuu za posao

Intervju za posao može da izgleda kao igra sa visokim ulozima u kojoj se svaka riječ računa i jedan pogrešan odgovor može da da znači razliku između dobijanja ponude ili odbijanja.

Da biste uspjeli na intervjuu, morate naučiti kako da efikasno komunicirate, kazao je stručnjak za karijeru na LinkedIn-u Endru Mekaskil.

„Intervjui su umetnost performansa, a da biste dobro prošli, morate da vježbate. Najbolji su ljudi koji su uvežbali svoje tačke razgovora sa mentorom, prijateljem ili čak starijim kolegom, jer vam to pomaže da se osjećate samouvjereno i prijatno kada pričate o sebi“, dodao je on za CNBC Make It.

Svi poslovi mogu da zahtevaju različite vještine, ali postoji nekoliko strategija koje će dobro proći bez obzira na to za koju poziciju idete na intervju.

Najpametniji „završni predlog“ na intervjuu za posao

Evo najpametnije izjave koju možete da date na kraju bilo kog intervjua za posao.

„Želim da istaknem koliko želim ovaj posao. Mislim da su moje vještine i iskustva savršeni za to i da bih mogao da imam snažan, pozitivan uticaj na tim. Evo zašto…”, naveo je Mekaskil.

Možda se čini naprednim, ali on tvrdi da zatvaranje intervjua na ovaj način pogađa dva važna kvaliteta koje menadžeri za zapošljavanje traže:

Entuzijazam: Ako djelujete neutralno ili apatično u vezi sa poslom, velike su šanse da nećete ostaviti trajan utisak na menadžera za zapošljavanje. Da biste im pokazali da ste najbolji za tu poziciju, morate unaprijed da izrazite da ste uzbuđeni zbog prilike.

Samopouzdanje: Takođe želite da jasno artikulišete svoje snage i vrijednost koju biste donijeli timu. Mekaskil preporučuje da vaše objašnjenje bude kratko i da se fokusirate na dvije ili tri veštine navedene u opisu posla koje posedujete i koje biste koristili da unaprijedite ili podržite ciljeve kompanije.

„Razmislite o tome kao o svom završnom govoru. Ne želite da ostavite intervjuera da nagađa o vašem interesovanju za posao, ili da li imate šta je potrebno da uspijete“, zaključio je Mekaskil.

Podijeli ovaj članak