EBRD Bord direktora u posjeti Crnoj Gori

Predstavnici EBRD Borda direktora boraviće u posjeti Crnoj Gori od 17. do 18. juna, a na Kosovu od 19. do 21. juna 2024. godine.

Ove posjete su dio redovne serije konsultacija i pružiće predstavnicima borda priliku da se sastanu sa visokim državnim zvaničnicima i članovima poslovne zajednice, kao i sa predstavnicima međunarodnih partnera i organizacija civilnog društva. Direktori će takođe posjetiti projekte koje u privatnom i javnom sektoru Banka finansira širom Crne Gore i Kosova.

EBRD bord će predstavljati:

  • Rosmarie Schlup, direktorica za Švajcarsku, Ukrajinu, Lihtenštajn, Turkmenistan, Srbiju, Crnu Goru, Uzbekistan
  • Yasemin Girici, direktorica za Tursku, Rumuniju, Azerbejdžan, Moldaviju, Kirgistan, Alžir
  • Shigeto Hiki, direktor za Japan
  • Katherine Allen, direktorica za SAD
  • Miglė Tuskienė, direcktorica za Dansku, Litvaniju, Irsku, Kosovo
  • Andrew Smith, director za Kanadu, Maroko, Jordan, Tunis
  • Alon Messer,direktor za Austriju, Izrael, Kipar, Maltu, Kazakhstan, Bosnu i Hercegovinu
  • Karina Karaivanova, direktorica za Poljsku, Bugarsku, Albaniju
  • Jan Willem van den Wall Bake direktor za Nizozemsku, Kinu, Mongoliju, Sjevernu Makedoniju, Jermeniju

U delegaciji će pored direktora EBRD Borda biti i predstavnici višeg menadžmenta Banke Matteo Colangeli, regionalni direktor za Zapadni Balkan, Oleg Levitin, šef odsjeka za političke poslove, Remon Zakaria, šef crnogorske kancelarije i Sergiy Maslichenko, šef kosovske kancelarije EBRD-a.

Predstavnici EBRD-a će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem, te Novicom Vukovićem, ministrom finansija (EBRD guvernerom).

Na Kosovu će se predstavnici EBRD-a sastati sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, gradonačelnikom Prištine Përparim Ramom, ministrom finansija (EBRD guvernerom) Hekuran Muratijem, ministrom ekonomije Artanom Rizvanollijem, te Ahmetom Ismailijem, guvernerom Centralne banke Kosova.

Crna Gora se EBRD-u pridružila u junu 2006.godine i u periodu do danas Banka je investirala 805 miliona eura kroz 86 projekata.

EBRD je na Kosovu uložila 660 miliona eura kroz 107 projekata od momenta kad se Kosovo pridružilo EBRD-u 2012. godine.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak