Ovogodišnji CIM Forum ugostio predstavnike outdoor industrije iz regije

Ovogodišnji CIM Forum u Kotoru bio je bogat za još jednu posebnu temu iz sfere medija. Ugostio je predstavnike outdoor industrije iz regije, ozbiljne profesionalce koji posluju skoro 30 godina na svojim tržištima. Tema panel diskusije „Gospodin billboard“ je napunila salu Kino Boka prvog dana Foruma.

Okupili su se Bojana Novaković – predstavnica ALMA QUATTRO, Goran Ćorić – predstavnik METROMEDIA, Marina Kovač predstavnica METROPOLIS MEDIA, a panel diskusiju su upotpunili i Nemanja Đurašković – CKB BANKA Otp Grupa i Predrag Kurčubić – IPSOS Adria.

Od kratke analize medijske slike na tržištima Srbije, BiH i Crne Gore došli smo do zaključka da je bilbord od velikog značaja i uticaja na ovim prostorima. Kao „glavna faca u gradu“ sjajno se uklapa u današnjicu i oblikuje percepciju grada. Nestandardna kreativna rešenja su sve prisutnija, te je na terenu prava utakmica ko će prvi kreirati i realizovati zanimljivije rešenje „out of box“. Sve se više statični bilbordi pretvaraju u razigrane digitalne verzije, te naši gradovi postaju poput kina, držeći korak sa Evropskim metropolama.

Predrag nam je otvorio vidike u svijet istraživanja i mjerenja vidljivosti ooh. Nemanja, u ulozi direktora marketinga CKB banke, strateški planira kampanje počev od ooh. Kao veliki ljubitelj bilborda, pažljivo pazi na kvalitetnu pokrivenost, te je CKB banka uvijek najbolje pozicionirana.

Bojana nas je provela kroz svijet nestandardnih rešenja u čemu je ALMA QUATTRO primjer u regionu i šire. Marina tvrdi da su ideje koje možemo vidjeti kroz Beograd, fascinantne i često nas zamisle kako su izrađene. Dotaklo se i teme političkih kampanji, a Goran iznosi da su političari jedini koji vole bilborde više od njih koji se bave bilbordima.

Važan je bio i osvrt da su bilbordi jedinstven medij od kojih lokalna zajednica ima korist kroz naknade za njihovu implementaciju. Značajno je važno partnerstvo između organa lokalnih samouprava sa pouzdanim i ozbiljnim OOH provajderima koji revnosno servisiraju svoje obaveze.

Zaključujemo da za dobru vidljivost kampanje je poželjno strateški planirati OOH na ovim prostorima, jer kampanja bez bilborda – nije potpuna kampanja. Bilbordi nijesu samo reklamni medij, već prozor u svijet mašte i stvarnosti, jedinstveno mjesto gdje su proizvod i poruka prikazani u natprirodnoj veličini i danonoćno. Njihov domet i snaga su nedostižni drugim medijima, a bilbord je onaj koji nosi lijepe i vedre teme, te nikada riječi mržnje. Jednostavno Gospodin medij!

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak