Poznata kompanija zaustavlja proizvodnju automobila! Prijeti im bankrot: 15 odsto radnika ostaje na ulici

Dodajte komentar

Fisker Inc. pauzira proizvodnju sljedećih šest nedjelja, jer proizvođač električnih vozila nastoji da obuzda zalihe i izbegne mogućnost podnošenja zahtjeva za stečaj.
Kompanija prošle nedjelje nije platila obaveznu kamatu od oko 8,4 miliona dolara na svoje neosigurane konvertibilne obveznice koje dospijevaju 2026. godine, prema regulatornom podnesku u ponedjeljak.

Fisker je upozorio da možda neće moći da ispuni obaveze servisiranja duga i “možda će morati da traži zaštitu prema primjenjivim zakonima o stečaju.”

Dionice Fiskera pale su čak 14 odsto nedugo nakon početka redovnog trgovanja. Dionice su pale 90 odsto ove godine do zatvaranja prošle nedjelje.

Fisker je, takođe, rekao u ponedjeljak da planira da prikupi čak 150 miliona dolara putem ugovora o finansiranju s vlasnikom svojih konvertibilnih novčanica sa datumom iz 2025. godine.

Proizvođač električnih vozila sa sjedištem u Los Andjelesu nije identifikovao postojećeg investitora i rekao je da će finansiranje biti organizovano u četiri rate i pod određenim uslovima.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *