Lidlovi radnici nakon štrajka u Hrvatskoj: Uspjeli smo, dižu nam plate

Dodajte komentar

Radnici Lidlovih skladišta u Jastrebarskom i Perušiću u četvrtak i petak su obustavili rad nezadovoljni obračunom plate za avgust.

Hrvatskom portalu Danica nakon toga se javila radnica Lidla i saopštila da im uprava diže plate.

U petak su se sastali s predstavnicima poslovodstva koji su im obećali poboljšanje materijalnog statusa. Konkretnu ponudu dobiće ove sedmice.

“Srećni smo jer su nam obećali podići platu. Ali, čekaćemo ponudu, da vidimo što nude. Jedno im mora biti jasno: ne odustajemo! Spremni smo i na dugotrajni štrajk“, rekla je za portal Danica ova radnica Lidla.

Prema infromacijama portala Danica, radnici u skladištu dobijaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto, i to za rad od 9,5 sati dnevno. Pogodilo ih je to što su nekim radnicima plate bile niže nego početkom godine, uprkos povećanom obimu posla.

Radnike je posebno pogodio i tekst objavljen na jednom portalu u kojem se navodi kako je prosječna neto plata u Lidlu prošle poslovne godine iznosila 1.234 eura.

Iz Lidla su kasnije u petak potvrdili da je dio njihovih radnika obustavio rad jer su nezadovoljni platama za juli i avgust.

“Naši zaposleni niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja. Plate su isplaćene u skladu s ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima. Neto plata je ispala u poređenju s prošlom godinom nešto niža jer je firma prošle godine za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus zaposlenima, nevezano za njihove ugovore o radu”, tumače u Lidlu.

Takav dobrovoljni bonus, zaključuju, isplatili su i početkom ove godine kada su zaposlenima standardno uz 13. platu dodatno isplatili i 14. platu.

Nezavisne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *