Bankar podcast: Gost Nikola Milić, osnivač i direktor HG “Casa del Mare”

Dodajte komentar

Predstojeća ljetnja turistička sezona biće bolja od rekordne 2019. godine, kazao je Nikola Milić direktor HG “Casa del Mare”. On je gostujući u Bankar podkastu poručio da se država ali i kompletna turistička privreda mora dobro pripremiti za ljetnju sezonu.

“Već su od početka godine brojke bolje nego 2019. Godine i siguran sam da će sezona biti bolja. Pred Vladom i privrednicima je zadatak da što bolje pripreme ljetnju sezonu”, kazao je Milić.

Milić kaže da se turistička privreda suočava sa brojnim izazovima, a ključan je nedostatak radne snage.

”Mi preko Privredne komore Crne Gore apelujemio na sistemsko rješavanje problema radne snage. Jedan od problema je i nedovoljna avio konekcija koja je vrlo bitna za našu destinaciju. Takođe, loša putna infrastruktura je velika barijera sektoru turizma”, rekao je Milić.

Poručuje da ne bi volio da se Crna Gora vrati masovnom turizmu.

“Moramo da pristupimo drugačije razvoju turizma. Imamo dragocjenu obalu i moramo jasno da detektujemo ko treba da bude naš gost, kad to detektujemo onda treba da vidimo kako da napravimo konekcije sa tim tržištima”, poručio je Milić.

On smatra da je Crnoj Gori potrebno manje gostiju koji će da potroše više novca i na taj način ćemo smanjiti gužve i što bolje odgovoriti na potrebe turista.

Novu epizodu podcasta pogledajte na linku ispod:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *