Pregled štampe za 22. novembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Zvaničnike ne brinu kritike EK

Crnogorski zvaničnici iz sistema javnih nabavki nijesu zabrinuti zbog ocjena Evropske komisije u ovoj oblasti, čak tvrde da je ostvaren vidan napredak.

Loši krediti još otežavaju rast

Za dugoročno povećanje profitabilnosti banaka potrebno je rješavanje problema loših kredita i smanjenje nivoa operativnih troškova banaka, ocijenio je za Vijesti viceguvemer Centralne banke (CBCG) za finansijsku stabilnosti i platni promet Nikola Fabris.

Od uredbe najviše koristi Unipromu

Najveću korist od nove Vladine uredbe o povlasticama u biznis zonama mogla bi imati kompanija Uniprom Veselina Pejovića, ukoliko sadašnja biznis zona Kombinata aluminijuma bude preregistrovana u skladu sa novom uredbom.

Dnevne novine

Vrijednost platnog prometa 2,19 milijardi

Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u oktobru iznosila je 2,19 milijardi eura, skoro 12 odsto manje nego u septembru, pokazali su podaci Centralne banke (CBCG).

Palmon bay proglašen za najbolji hotel

Hotel Palmon bay iz Herceg Novog dobitnik je nagrade SEEbtm magazina za najbolji novi hotel za konferencije i događaje u kategoriji hotelskih objekata sa više od 200 soba.

Novi pregovori o statusu u EPCG nakon formiranja vlade

Kompanija A2A čeka formiranje vlade u Crnoj Gori nakon čega će odmah nastaviti razgovore o statusu u Elektroprivredi, rekao je predsjednik odbora direktora A2A Đovani Valoti.

Dan

Dug za državne zapise 91,11 miliona

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo finansija u Izvještaju o državnom dugu na kraju septembra, Crna Gora po osnovu državnih zapisa duguje 91,11 miliona eura.

Za 15 dana završavaju sa postavljanjem kabla

Prvi kilometri elektroenergetskog podmorskog kabla postavljeni su u podmorju kod rta Jaz, a očekuje se da će svih 157 kilometara sa strane Crne Gore biti postavljeno u naredne dvije sedmice, kako je saopšteno iz italijanske kompanije Terna, prenosi TV Prva.

Danas sastanak pododbora

Ovogodišnji sastanak Pododbora o ekonomskim i finansijskim pitanjima i statistici održaće se u Briselu 22. novembra 2016. godine. Sastankom će u ime Vlade Crne Gore kopredsjedavati generalna direktorica u Ministarstvu finansija Bojana Bošković, dok će u ime Evropske komisije kopredsjedavajući biti šef jedinice u Generalnom direktoratu Evropske komisije za ekonomska i finansijska pitanja Uve Stam navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Pobjeda

Dostaviti prijedloge za plan privremenih objekata u parkovima

Nacionalni parkovi Crne Gore realizovaće do kraja godine preostalih šest, od 53 preporuke iz izvještaja Državne revizorske institucije ukoliko se stvore neophodne pretpostavke saopšteno je juče nakon sjednice Upravnog odbora

Bankari najavljuju pojas za spašavanje

Crnogorski bankari podržavaju predlog guvernera dr Radoja Zugića da u narednom periodu svaka banka spasi makar po jednog svog većeg klijenta kompaniju koja je solventna, ali trenutno nije likvidna.

Za devet mjeseci ostvarili gubitak od 66.600 eura

Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) zabilježio je na kraju trećeg kvartala gubitak od 66,6 hiljada eura, štoje 14 puta manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *