IRF održao seminar “Možeš i ti” za nezaposlene visokoškolce u Herceg Novom

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond Crne Gore je, dana 07. oktobra 2016. godine, organizovao edukativni seminar pod nazivom “Možeš i ti” za nezaposlene visokoškolce na području Opštine Herceg Novi.

Na seminaru su govorili predsjednik Odbora direktora IRF-a, dr Zoran Vukčević, dok je uvodnu riječ imao predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Andrija Radman, a prezentaciju tehničkog dijela projekta održali su samostalni referenti Službe za kredite i garancije IRF-a.

Vukčević je u svom izlaganju naveo da je cilj seminara da ohrabri visokoškolce u namjeri da pokrenu sopstveni biznis i da ih upozna sa procedurom koja je potrebna da bi se jedna biznis ideja realizovala istakavši da je kreditna linija IRF-a za visokoškolce sa najpovoljnijim uslovima u regionu.

Predsjednik OD IRF-a je, takođe, savjetovao visokoškolce da je, prije svega, potrebno napraviti detaljan biznis plan posla kojim žele da se bave, a koji će im biti putokaz u svakodnevnom prevazilaženju problema sa kojima će se susretati.

U drugom dijelu seminara učešće su uzeli samostalni kreditni referenti IRF-a koji su prisutne visokoškolce upoznali sa procedurom registrovanja i osnivanja firme, kao i načinom konkurisanja za kreditna sredstva kod IRF-a. Tokom seminara su prikazani primjeri i iskustva uspješnih crnogorskih privrednika koji su korisnici kreditnih sredstava IRF-a, a visokoškolci su dodatno i o najčešćim greškama pri osnivanju start-up kompanija.

“IRF je od osnivanja do sada na području opštine Herceg Novi finansirao 31 projekat ukupne vrijednosti 17.641.783,78 €, dok je u 2016. godini u pomenutoj opštini IRF finansirao 5 projekata ukupne vrijednosti  3.015.102,12 €”, kazali su iz IRF-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *