U Novom duvanskom za sedam mjeseci smijenjena četiri direktora

Dodajte komentar

U Novom duvanskom kombinatu je od 15. februara, od kada su Vlada i Glavni grad sa arapskom kompanijom BMJ Industris FZ LLC potpisali ugovore o privatizaciji, odnosno dokapitalizaciji te kompanije, četiri puta promijenjen izvršni direktor.

Najnovija izmjena u vezi sa promjenom direktora te kompanije u Centralnom registru privrednih subjekata evidentirana je 9. septembra ove godine, kada je kao v.d. izvršnog direktora upisana Maja Bojanić.

Odlukom odbora direktora NDKP, Bojanić je na tom mjestu zamijenila Muhammad Arifa, koji je, prema podacima sa sajta CRPS-a, funkciju v.d. izvršnog direktora obavljao od 27. jula, odnosno nešto preko mjesec dana.

Izvršni direktor Novog duvanskog od osnivanja te kompanije, krajem 2011. godine, bila je Dejana Šuškavčević, koju je na tom mjestu krajem marta ove godine, kao vršilac dužnosti izvršnog direktora, zamijenio Slavoljub Vukašnnović, bivši izvršni direktor Duvanskog kombinata u stečaju. Na njegovo mjesto krajem jula imenovan je Muhammad Arif.

Vukašinović je kao v.d. direktora došao na mjesto Šuškavčević, koja je smijenjena tokom bolovanja. Te promjene investitor je unio u CRPS krajem maja. Šuškavčevićevu, koja je pored funkcije izvršnog direktora obavljala i funkciju sekretara društva, kao v.d. sekretara zamijenila je Senija Mazić. Kao predsjednik odbora direktora u NDKP vodi se Isat Boljević, koji je predstavnik arapske kompanije u Crnoj Gori. Članovi odbora direktora od 29. jula ove godine su u skladu sa predlogom većinskog akcionara, Vlade Marina Glendža, rukovodilac Odjeljenja za unutrašnju reviziju u Ministarstvu poljoprivrede, koja je na tom mjestu zamijenila Branimira Vujačića, dok je ispred arapske kompanije član odbora direktora Ahmad Ibrahim Hamdan Bkairat.

(Opširnije u današnjem Danu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *