Danas potpisivanje ugovora o koncesiji za gas iz Jadrana

Dodajte komentar
Ilustracija

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić i predstavnici kompanije Eni i Novatek, Andrei Popov i Vito Russo potpisaće danas u Vili Gorica Ugovor o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika u podmorju Crne Gore.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovaće i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović. Takođe, norveški advokat i međunarodni konsultant za pitanja nafte i gasa Bjorn Erik Leerberg, koji je u tenderskom postupku za dodjelu ugovora o koncesiji bio angažovan kao stručni savjetnik Ministarstva ekonomije, održaće prezentaciju na temu “Upravljanje ugljovodonicima u Crnoj Gori“.

Saspekta upravljanja resursima Kompanije Eni i Novate su se ugovorom obavezale da će izvršiti tri obavezne i jednu uslužnu bušotinu. To je radni program koji u prvom periodu istraživanja ima vrijednost od 85 miliona eura, a u drugom 12 miliona.

Što se tiče odgovornosti, predviđen je najbolji mogući način osiguranja. Ugovorima smo predvidjeli i dobijanje garancija majki firmi za štete koje eventualno nastanu u Crnoj Gori, ranije je kazao Kavarić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *