Bankar novac klijenata trošio u kladionici

Dodajte komentar

Aleksandar Kuzmanović (38), službenik KBM ekspoziture u Lazarevcu, uhapšen je zbog sumnje da je od štediša pronevjerio 243.181 euro.

Policija je saopštila da sumnja da je kao odgovorno lice u periodu od 2008. do 2015. falsifikovao dokumentaciju banke i prisvajao devizna i dinarska sredstva klijenata dovodeći ih u zabludu o stvarnom stanju na njihovim računima. Po odobrenju zamjenika tužioca Višeg javnog tužilaštva, njemu je određeno zadržavanje.
„Blic“ je još sredinom marta pisao o pronevjerama u KBM banci, nekadašnjoj Kredi banci, iz koje su nestali štedni ulozi nekoliko desetina klijenata. Interna kontrola banke je otkrila da nedostaje više od 200.000 eura.

Pronevjera je otkrivena prilikom dolazaka deponenata banke u Lazarevcu da bi podigli svoje štedne uloge, pisao je tada „Blic“. Klijenti su bili šokirani jer na računima nije bilo onoliko novca koliko su uplatili proteklih mjeseci iako su imali uredno ovjerene uplatnice koje su dobili prilikom uplata. Novac, međutim, nije uknjižen u banci. Slučaj je prijavljen policiji. Istraga je trajala tri i po mjeseca. Utvrđeno je da je novac pronevjerio Kuzmanović koji je, nezvanično, pare trošio na lagodan život, između ostalog i na klađenja.

Analitika

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *