Samsung ubjedljivo prvi na tržištu pametnih telefona

Dodajte komentar

Tržište pametnih telefona zabilježilo je u trećem kvartalu rast prodaje od 39 odsto, a lider po prodatim telefonima i dalje je bez premca Samsung, sa 81 milion prodatih uređaja.

Ukupno je od jula do septembra prodato 258 miliona pametnih telefona u svijetu, što je i novi rekord u prodaji popularnih „smartfonova“, navela je juče IDC grupacija koja je radila analizu podataka o prodaji.

Samsung je ostao neprikosnoveni lider na tržistu isporučivši u trećem kvartalu više pametnih telefona nego ostala četiri glavna konkurenta zajedno.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na drugom mjestu je Epl sa svojim „ajfonovima“. Američka kompanija prodala je 34 miliona ajfonova i njen tržišni udio u tom segmentu iznosi 13 odsto. Treba uzeti u obzir da je Epl pri kraju tog kvartala izbacio dva nova modela „ajfon“a.

U prvih pet ušli su još kineski rastući gigant Huavei sa 12,5 miliona prodatih telefona, Lenovo sa 12,3 miliona i LG, sa 12 miliona prodatih telefona. Svaki od njih pojedinačno imao je učešće manje od pet odsto na tržištu, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *