Fiat iz Kragujevca izvezao automobile vrijedne 1,14 mlrd eura

Dodajte komentar

Fabrika Fijat automobila Srbije (FAS) u Kragujevcu za devet mjeseci ove godine izvezla je automobile u vrijednosti 1.136 miliona eura i na prvom je mjestu liste najvećih srpskih izvoznika koju je u četvrtak objavilo Ministarstvo finansija Srbije, prenosi agencija Beta.

“Srbija nastavlja zasnivati svoj privredni rast bazira na izvozu. Snažnom rastu izvoza i dalje najviše doprinosi izvoz automobila i auto-dijelova”, navodi Ministarstvo.

Na drugom mjestu po izvozu je Naftna industrija Srbije (206,5 mil. eura), a slijede Tigar tajers iz Pirota (184,3 mil. eura), HIP Petrohemija Pančevo (168,5 mil. eura), Hemofarm iz Vršca (113,5 mil. eura), te fabrike Gorenja u Valjevu i Staroj Pazovi (103,1 mil. eura).

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Među velikim izvoznicima čiji je izvoz ove godine manji od 100 miliona eura su Tarket iz Bačke Palanke, RTB invest iz Bora, Jura korporacija iz Rače, Bal pakovanje Evropa iz Beograda, Železara Smederevo, Vali iz Baloševca, Impol seval iz Sevojna, Sirmium stil iz Sremske Mitrovice i Tetra pak iz Beograda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *