Da li je ovo najbolji način da date otkaz?

Dodajte komentar

Ukoliko namjeravate da date otkaz, razmislite o tome da protiv vašeg šefa iskoristite ideju kojom se vodila animatorka Marina Šifrin.

Marina Šifrin, dvadesetpetogodišnja animatorka zaposlena na Tajvanu, provela je i vikend radno, završavajući brojne zadatke. Ona radi u kompaniji “Next Media Animation” kao animatorka skoro dvije godine, pripremajući video-snimke za različite kampanje kompanijinih klijenata. U nedjelju veče, 28. septembra, Marina je na Youtube postavila jedan video snimak koji je u potpunosti sama snimila u 4:30 ujutru, dok je još uvijek bila zaglavljena u kancelariji zbog velikog posla.

“Radim u kompaniji koja pravi odlične video-snimke. Skoro dvije godine ja sam žrtvovala svoju vezu, vrijeme i energiju zbog ovog posla. A sve o čemu moj šef brine je kvantitet i broj pregleda koji bilježe ti snimci. Pa sam shvatila nešto – sad ću ja da snimim jedan video”, poručuje Marina u svom videu dok sve vrijeme igra u pustim prostorijama kompanije.

Njena je želja bila da šefu poruči da je važniji sadržaj video zapisa nego broj pregleda. I da, da mu kaže da daje otkaz!

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U skajp-razgovoru za “Huffington Post”, Šifrin je objasnila da je tajvansko radno okruženje veoma drugačije od onog u SAD gdje je rođena. Zaposleni nemaju pravo na pauzu za ručak i njen šef je svakodnevno mijenjao obim i raspored njenih obaveza.

Kada nije naišla na razumijevanje svojih nadređenih, odlučila je da snimi ovaj video i nakon toga se vrati u SAD.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *