Otvorena četiri sajma u Budvi

Dodajte komentar

I  pored izražene ekonomse krize, Crna Gora je do sada uspjela da očuva komparativne prednosti za privlačenje investicija u odnosu na druge zemlje iz okruženja, a u cilju poboljšanja položaja investitora i razvoja biznisa sprovedene su značajne reforme i ukinute brojne biznis barijere – rekao je juče u Budvi Miodrag Čanović, pomoćnik ministra ekonomije u Vladi Crne Gore, prilikom otvaranja četiri zejedničke jesenje sajamske manifestacije – sajma građevinarstva, enegetike, biznisa i voda i sanitarnih tehnologija, uz učešće stotinu kompanija iz 16 zemalja.

Čanović je dodao da kao članica Svjetske trgovinske organizacije i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, Crna Gora postaje sve uspješniji učesnik na globalnom tržištu, sve atraktivnija destinacija za investicije i razvoj biznisa.

Prema Čanovićevim riječima, i u Crnoj Gori stalno raste značaj energetike, ne samo zbog rastućih potreba za energijom već i zbog velikog uticaja energetike na životnu sredinu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Za nas je energetika značajna i zbog toga što u Crnoj Gori postoje veliki neiskorišćeni energetski resursi i potencijali, što predstavlja našu posebnu razvojnu šansu – naglasio je pomoćnik ministra ekonomije Miodrag Čanović.

Svečanom otvaranju četiri sajamske manifestacije prisustvovali su i ambasador Italije u Crnoj Gori Vićenco del Monako, ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Pose i viceguverner italijanske regije Abruco Alfredo Kastiljone.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *