Imanje Vejna Njutna u Vegasu na prodaju za 70 miliona dolara

Dodajte komentar

U Las Vegasu je za 70 miliona dolara na prodaju ponuđeno čuveno imanje “Kaza de Šenandoa”, više decenija dom pjevača Vejna Njutna, poznatog još i kao Mister Las Vegas.

U pitanju je imanje na 145.000 kvadratnih metara, sa 7 zasebnih kuća od kojih mnoge imaju sopstvene bazene, privatnim aerodromom i mlaznim avionom, teniskim terenima, prostranim garažama i štalama, pa čak i zoološkim vrtom, prenose agencije.

Zoološki vrt je trenutno, nažalost, prazan, ali u njemu su svojevremeno živjeli lemuri, pingvini, ljenjivci i više od 100 vrsta ptica, u štalama su uzgajani arapski konji, a cijeli ranč je od 1960-tih godina do 2010. bio dom porodice Njutn.

Da bi se spasla bankrotstva, bila je prinuđena da ga proda kompaniji CSD, za 19.5 miliona dolara, uz prvobitnu ideju da kompleks sa zoološkim vrtom i glavnom zgradom bude pretvoren u neku vrstu tematskog parka, sa prodavnicom suvenira, restoranom i pozorištem. Ideja, međutim, nije zaživjela, prije svega zbog pravnog spora između Njutnovih i CSD.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

CSD je tvrdio da Njutnovi neće da se isele i da predaju potrebne rekvizite, dok su ovi tvrdili da nemaju kuda da odu i da CSD loše upravlja imanjem. U međuvremenu je zoološki vrt morao da bude raseljen, rasni konji su prodati, a spor je okončan poravnanjem, za nepoznatu sumu.

Imanje se sada prodaje, za impresivnih 70 miliona dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *