Radnici Rudnika boksita odbili ponudu

Dodajte komentar

Radnici nikšićkih Rudnika boksita, koji protestuju od 21. avgusta, nijesu prihvatili ponudu da 200 zaposlenih u proizvodnji, tunelogradnji i transportu odmah dobije po 500 eura.

Ta ponuda je predstavnicima nezadovoljnih radnika saopštena na sastanku sa izvršnim direktorom, Miloradom Đurovićem, članovima menadžementa i Samostalnog sindikata.

“Radnici ne prihvataju predlog od juče, ali imamo mi jedan naš predlog koji ćemo kasnije saopštiti ako dođe do dogovora. Prvo bismo o tom predlogu upoznali izvršnog direktora, menadžment I Samostalni sindikat. Juče taj predlog nijesmo pominjali jer smo prvo htjeli da se jutros vidimo sa radnicima i dogovorimo. Sastanak nijesmo zakazali nego čekamo dok nas neko ne pozove“, kazao je u ime nezadovoljnih radnika Mikonja Lončar, prenosi portal rtcg.me.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Predlog je podrazumijevao da preostali radnici do kraja naredne sedmice dobiju po 500 eura.

“Izvršni direktor je obećao da će nakon tog roka, u periodu od 21 dan, isplatiti decembarsku platu u dva dijela, kao I da će u tom periodu obezbijediti isporuku rude I njenu naplatu”, kazao je juče nakon sastanka predsjednik sindikata Borisav Bojanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *