Samsung najavljuje dječiji tablet

Dodajte komentar

Samsung je najavio novi dodatak svoj Galaxy liniji tableta. Ovog puta radi se o uređaju namijenjenom najmlađima, tabletu Samsung Galaxy Tab 3 Kids.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, Galaxy Tab 3 Kid je tablet posebno izrađen za djecu, sa edukativnim aplikacijama i bezbjednosnim funkcijama koje roditelji žele.Ovaj tablet dolazi sa već instaliranim najbolje rangiranim aplikacijama za djecu i sa novim konceptom Kid’s Store (Dječija prodavnica) usmjerenim ka razvoju edukativnih primjena tehnologije namijenjenih dijeci. Tablet omogućava roditeljima da odaberu aplikacije kojima će njihova djeca imati pristup, pomoću Application Manager opcije za kontrolu aplikacija.

Tu je i opcija upravljanja vremenom, pomoću koje roditelji mogu podesiti koliko je djeci dozvoljeno da koriste uređaj.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Nije tajna da djeca danas koriste tehnologiju više nego ikada ranije”, izjavio je JK Šin, generalni direktor i direktor za IT &mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. “Mi smo prepoznali priliku za proizvodnju uređaja namijenjenog samo djeci, koji im pruža intuitivno, zabavno iskustvo prilagođeno njihovom uzrastu, ispunjeno bogatim interaktivnim i edukativnim sadržajem koji će roditelji obožavati.” Što se hardvera tiče tu je procesor na 1,2GHz, 1GB RAM-a, zadnja kamerom od 3 megapiksela i prednja od 1.3 megapiksela.

Galaxy Tab 3 Kids će biti dostupan u Koreji početkom septembra, a potom i širom Kine, Evrope, SAD, Afrike, Južne Amerike i Jugoistočne Azije u septembru. Dostupnost aplikacija u dječijoj prodavnici aplikacija Kids Samsung Apps zavisiće od konkretnog tržišta.

Informacija o cijeni još uvijek nema, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *