Gužve u Crnoj Gori polako jenjavaju

Dodajte komentar

Započela je treća dekada avgusta, duž crnogorskog primorja ima gužvi, ali one jenjavaju.

Veliki broj turista, naročito onih iz Srbije i drugih zemalja regiona, napustio je obalu, a veliki povratak sa mora kreće ove sedmice. Razlog: školske obaveze.

Najviše praznih mjesta sada ima u privatnom smještaju. Samo u Budvi gosti su „oslobodili“ gotovo 15.000 kreveta, a „promaja“ je uveliko krenula i u Boki kotorskoj, kao i na krajnjem jugu. Domaćini, koji su u vrijeme neopisivih gužvi kada se tražio krevet više, podigli cijene, povukli su u „rikverc“.

Ulični dileri koji su opet zauzeli trotoare i druga mjesta kuda prolaze gosti, kažu da sada krevet košta 10 i 15, a da će za neki dan ta cijena biti od osam do 10 eura, zavisno od lokacije i kvaliteta apartmana.

Niže cijene za 15 odsto najavili su iz HTP „Ulcinjska rivijera“, čiji hoteli su odlično popunjeni tokom avgusta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Turistički poslenici sa crnogorskog primorja naglašavaju da sezonu, pa i ovaj njen treći dio ne treba posmatrati po gužvama. One traju, kažu dvadeset, trideset dana, ali sezona je produžena. Naravno, kada su u pitanju hoteli. Oni su i dalje dobro popunjeni, a imaće gostiju sve do kraja oktobra.

– Ta produžena sezona i bolji potrošači koji borave u hotelima, donose novac. Ova sezona će, siguran sam, po broju gostiju u hotelima i finansijskim efektima nadmašiti prošlogodišnju. A to je i bio naš cilj – kaže Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i čelni čovjek hotela „Splendid“.

Vlasnici elitnih restorana, kafića i sličnih objekata, slažu se djelimično sa ovim konstatacijama. Gostiju će, vele biti i u septembru, bilo ih je istina u manjem broju i u predsezoni, ali nisu naročito trošili.

Ponajbolji posao ove sezone, izgleda, napravili su – inspektori. Združeni odred republičke inspekcije, utjerao je već do sada u državni budžet više od dva miliona eura. Od kazni koje su plaćali ugostitelji, trgovci, vlasnici privremenih i drugih objekata, kojima su pronađeni propusti u radu, pišu Novosti.

Poljaka sve više
U HG „Budvanska rivijera“ u čijem sastavu su hoteli „Palas“ i „Kastel lastva“ u Petrovcu, „Aleksandar“ i Turističko naselje „Slovenska plaža“ u Budvi, zadovoljni su dosadašnjim tokom sezone i očekuju odličan nastavak. – Pored turista iz Rusije, Francuske, Srbije, ove godine uveliko stižu Poljaci. Oni su „otkrili“ naše more i naše objekte i sa tog tržišta bilježimo veliki rast – kaže Vesna Lagator iz „Budvanske rivijere“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *