CGES: Moisejeve tvrdnje su neutemeljene

Dodajte komentar

Tvrdnja bivšeg direktora Kombinata alumnijuma Podgorica KAP Jurija Moisejeva, da je za neovlašćeno korišćenje struje iz evropske interkonekcije, od februara do maja ove godine, odgovoran i izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema CGES Ljubo Knežević je bez ikakvog utemeljenja u crnogorskim propisima, pozitivnoj praksi i činjenicama vezanim za konkretan slučaj, saopšteno je iz CGES-a.

Moisejev je, na današnjoj video konferenciji za novinare, između ostalog, rekao da je za neovlašćeno korišćenje struje iz evropske interkonekcije, od februara do maja ove godine, odgovoran Nebojša Dožić i izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema CGES, Ljubo Knežević.

“Kritikama iz Brisela doprinijeli su i političari i Vlada koji su doveli situaciju do takvog stanja”, rekao je Moisejev.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na ovu tvrdnju reagovao je i CGES.

“Upornim odbacivanjem obje od samo dvije moguće opcije za očuvanje balansa u elektroenergetskom sistemu – planska konzervacija proizvodnje ili potpisivanje ugovora sa licenciranim snabdjevačem, Kombinat aluminijuma Podgorica KAP je onemogućio normalno funkcionisanje crnogorskog sistema u interkonekciji. Svako prebacivanje odgovornosti za ovakav rad na ostale subjekte u sistemu, bez ikakvog je utemeljenja u crnogorskim propisima, pozitivnoj praksi i činjenicama vezanim za konkretan slučaj”, ističu u CGES-u.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *