Najgora stvar koju možete da uradite na razgovoru za posao je…

Dodajte komentar

Dugačak je i raznovrstan spisak stvari koje nikako ne treba činiti pri odlasku na razgovor za posao – od pušenja, koketiranja sa „kadrovicima“ do žvakanja žvake.

Ipak, kako su utvrdili saradnici ruskog portala za zapošljavanje „SuperJob“, glavna zabrana odnosi se na kašnjenje.

Kašnjenje se ne prašta

Svaki peti menadžer za ljudske resurse u istraživanju je naveo da nikako ne treba zakasniti i ući sa rečenicom: „Dok vas čovjek nađe.“

Onaj koji kasni odmah se predstavlja kao neorganizovan i čovjek koji nije u stanju da isplanira svoj dan, a pritom ne cijeni ni svoje, ni tuđe vrijeme, smatraju predstavnici poslodavaca.

Ne smješkajte se kao idiot

Na drugom mjestu „zabrana“ je pokušaj obmanjivanja poslodavca (19 odsto) u pogledu iskustva, obrazovanja, znanja stranih jezika i slično – jer, kako smatraju, razabrati istinu od izmišljanja u većini slučajeva i nije tako teško.

Zaposleni u kadrovskim službama uvjereni su da će se laž otkriti, prije ili kasnije.

Menadžeri nedopustivim na intervjuu smatraju i grubost (14 odsto), razgovor mobilnim telefonom i žvakanje žvake (po 12 odsto).

Nekima od poslodavaca smeta i kada se „smješkate kao idiot“ ili kad se od „prvog minuta interesujete za platu i kada je moguće ići na odmor“, navodi se na ruskom portalu „superdžob“, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *