Dakić primio predsjednika Stalnog komiteta sindikata evropskih centralnih banaka

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore Milojica Dakić primio je danas Tijeria Desanoa, predsjednika Stalnog komiteta sindikata evropskih centralnih banaka (SCECBU), koji, na poziv Nezavisnog sindikata CBCG, boravi u dvodnevnoj posjeti Centralnoj banci Crne Gore.

Glavna teme njihovog sastanka bile su nezavisnost Centralne banke, te unapređivanje saradnje Nezavisnog sindikata CBCG sa SCECBU, prije svega u pogledu razmjene iskustava zaposlenih.

Desanoa se sastao i sa Izvršnim odborom Nezavisnog sindikata CBCG. Na sastanku je razgovarano o zaštiti nezavisnosti centralnih banaka, svrsi i značaju socijalnog dijaloga sa ECB za zaposlene u centralnim bankama, te značaju kolektivnih ugovora za zaposlene u cilju zaštite prava. Posebno je istaknut značaj održavanja kontakta i nastavka saradnje započete još 2001. godine.

U skladu s tim, dogovoreno je prisustvo predstavnika Nezavisnog sindikata CBCG na predstojećem sastanku SCECBU koji će biti održan u Bukureštu, a na kome će predstavnici CBCG imati priliku da predstave svoju instituciju i način rada u njoj.

Nezavisni sindikat CBCG u SCECBU ima status posmatrača, odnosno ima pravo učešća u diskusijama, ali ne i pravo glasa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *