Ministarstvo saobraćaja traži da se ukine odluka Aerodroma o naplati taksi

Dodajte komentar

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predložiće na sljedećoj sjednici  Vlade da se donese zaključak kojim će predložiti da se drugim mjeramja i aktivnostima obezbjedi naplata putničke takse pravovremenim uplatama od strane AD Montenegro Airlines i davanjem odgovarajućih bankarskih garancija.

Ovo ministarstvo će predložiti da se obustaviti primjena Odluke JP Aerodromi Crne Gore o naplati putničkog servisa na šalterima prilikom registracije putnika  na aerodromima u Podgorici i Tivtu.

“Povodom najave JP Aerodromi Crne Gore da će na osnovu Odluke Upravnog Odbora  preduzeća od 25. marta početi sa naplatom putničkog servisa na šalterima prilikom registracije putnika  na aerodromima u Podgorici i Tivtu, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predložiće na sljedećoj sjednici  Vlade da se donese zaključak kojim će se obustaviti primjena Odluke UO JP Aerodromi Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Odluka Aerodroma Crne Gore da promijene dosadašnji način naplate putničkog servisa predstavlja akt pravnog nasilja i kršenje odredbi Zakona o zaštiti potrošača, smatraju u Montenegro Airlines MA.

Iz Aerodroma Crne Gore je juče saopšteno da će dosadašnji način naplate putničkog servisa kroz avio-kartu za odlazeće putnike na letovima nacionalnog avioprevoznika MA biti zamijenjen plaćanjem u gotovini na šalterima.

Predsjednik Odbora direktora MA Zoran Đurišić rekao je da su u toj kompaniji “ostali zatečeni“ dopisom Aerodroma Crne Gore.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *