Lompar: Za Kontejnerske terminale zainteresovano 14 stranih kompanija

Dodajte komentar

Ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar kazao je da je za privatizaciju i davanje u koncesiju barske kompanije Kontejnerski terminali i generalni tereti zainteresovano 14 stranih kompanija.

-Proces privatizacije kompanije Kontejnerski terminali i generalni tereti je u praktično završnoj fazi. Tenderska dokumentacija je spremna. Ova faza je predstavljala razgovore sa potencijalno zainteresovanim partnera za privatizaciju Kontejnerskih terminala.

– Nakon ispitavanja tržišta, zajedno sa holandskim savjetnikom, identifikovali smo 14 partnera zainteresovano za davanje u koncesiju Kontejnerskih terminala. Od tih 14 kompanija, neke su bezuslovno zainteresovane, dok su druge kompanije zainteresovane ali uz davanje određenih pogodnosti. Mi sada sumiramo, šta je urađeno nakon ovih razgovora, rekao je Lompar, dodavši da tek treba da se vidi da li što treba prilagođavati u tenderskoj dokumnetaciji.

Prema njegovim riječima, raspiivanje tendera se očekuje najkasnije početkom marta.

– Uslovi kupoprodajnog ugovora i ugovora o koncesiji su u odnosu na prethodni tender u jednom dijelu izmijenjeni. U međuvremenu, u Kontejnerskim terminalima je sproveden Socijalni program kojim je, uz pomoć EBRD, optimizovan broj radnika u toj kompaniji. Kredit EBRD je iskorišćen i za nabavku nove opreme, zaključio je Lompar.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *