Tadić: Ekonomija – pitanje svih pitanja

Dodajte komentar

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas na Jahorini da nikakvi razgovori ne mogu dati rezultat ukoliko ekonomska kriza potraje i u narednoj deceniji, zbog čega je ekonomsko pitanje –  pitanje svih pitanja.

Tadić je nakon neformalnog trilateralnog sastanka sa članovima Predsjedništva BiH i predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem istakao da je od velike važnosti da se da velika podrška evropskim kolegama kako bi  razriješili  ekonomske  probleme sa kojima se suočavaju.

On je naglasio da vlade treba da pronađu sve resurse za ekonomski razvoj, ne samo one koji se tiču regionalne saradnje, nego su u pitanju i mineralna nalazišta i kompanije koji bi zajedničkim nastupom mogli osvojiti treća tržišta.

“U dobrom i razvojnom ambijentu možemo lakše uspostavljati vladavinu prava i boriti se protiv organizovanog kriminala i osigurati građanima bezbjednost”,  rekao je Tadić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Tadić je istakao da se u regionu svi bore za posao, visok je procenat nezaposlenosti, što prijeti stabilnosti država.

“Ako se ne pronađu rješenja i ukoliko EU ne pronađe rješenje, u dogledno vrijeme svi ćemo biti u teškom položaju, zbog čega vlade treba da preduzmu konkretne mjere”, rekao je predsjednik Srbije.

On je naglasio da su učesnici trilateralnog susreta razgovarali  i o tome da li postoje zajednički projekti koji se mogu zajednički finansirati.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *