Grupa Triglav u 2012. očekuje neto dobit od 60,6 mil. eura

Dodajte komentar

Grupa Triglav u 2012. planira neto dobit od 60,6 miliona eura i bruto zračunatu premiju od 984 milijuna eura, navodi se u saopštenju objavljenom na internetskim stranicama Ljubljanske burze.

Grupa Triglav prisutna je na osam tržišta i najveća je osiguravteljno-finansijska grupa u Sloveniji te jedna od vodećih u jugoistočnoj Europi. Usprkos teškim tržišnim uslovima u prošloj godini, Grupa je poslovala stabilno i uspjela je očuvati kreditni rejting A koji joj je dodijelila agencija Standard & Poor's, navodi se u saopštenju.

S&P je početkom decembra zbog potencijalne negativne promjene kreditnog rejtinga Republike Slovenije srednjoročne izglede korporativnog rejtinga Triglava izmijenio sa stabilnih na negativne.

Triglav je u prvih devet mjeseci prošle godine ostvario neto dobit od 35 miliona eura, što je 9,6 posto više u odnosu na isto razdoblje 2010. godine. U istom razdoblju zaračunata je osiguravateljna i reosiguravateljna bruto premija u iznosu od 550,1 miliona eura.

Neto dobit za 2011. procijenjena je na 54,4 miliona eura, a bruto premija na 989 miliona eura. Za štete je isplaćeno 572,7 miliona eura neto.

izvor: bankamagazine.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *