Voli: Pregovaraju o prodaji Novita

Dodajte komentar

Italijanska kompanija Spa Montenegro počela je sa podgoričkim Volijem pregovore u vezi sa prodajom lanca trgovina Novito.

Italijani su se okrenuli Voliju, nakon što su prošle sedmice propali pregovori sa Albonom, jer država nije mogla da im da garancije za 5,72 miliona EUR kredita, piše Dan.

Portparol Volija, Olivera Šuškavčević, saopštila je da su Italijani počeli pregovore s tom kompanijom, jer bi ona mogla da kupi Novito bez državnih garancija.

»Ono što se može očekivati u narednom periodu, kada je trgovački sektor u pitanju, jeste ukrupnjavanje biznisa, a Voli je u prilici da razmatra više mogućnosti po tom pitanju. Zasada nijesmo u mogućnosti da konkretizujemo odgovor i imenujemo potencijalne partnere. U svakom slučaju Voli neće tražiti garancije Vlade u vezi sa bilo kojom kompanijom koja će nam ponuditi prodaju«, kazala je Šuškavčević.

Voli je, kako piše Dan, zainteresovan za kupovinu Novita, ali po manjoj cijeni od ponuđene Alboni. Italijani su, naime, s Albonom ugovorili cijenu od ukupno pet miliona EUR i bili su više nego spremni da joj za tri miliona EUR prepuste bivši Era centar na ulazu u Podgoricu, kao i prodavnice kompanije Mješovito koje su u sastavu Novita.

izvor: Dan

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *