Podgorička banka: Nude novi stambeni kredit

3 komentara

Podgorička Societe Generale banka počela je da odobrava stambene kredite po efektivnoj kamatnoj stopi od 7,85 odsto i uz maksimalan rok otplate od 25 godina.

Direktor komercijalne divizije, Radule Raonić, saopštio je da taj stambeni kredit, pod nazivom Ključ, banka odobrava od ponedjeljka.

»Pored značajno niže nominalne kamatne stope, koja za taj kredit iznosi 5,99 odsto plus šestomjesečni Euribor, primjenjuje se i konformni metod obračuna, koji je povoljniji za klijente«, rekao je Raonić na konferenciji za novinare.

On je precizirao da mjesečni anuitet za kredit od 30 hiljada EUR koji je odobren na 20 godina iznosi 241 EUR, a za zajam vrijedan 50 hiljada, sa rokom otplate od 25 godina, 368 EUR.

Iz banke je objašnjeno da je kredit namijenjen punoljetnim građanima koji žele da riješe ključno životno pitanje i obezbijede željeni životni prostor. Minimalan iznos odobravanja kredita je sedam hiljada EUR, dok maksimalan nije ograničen i zavisi od kreditne sposobnosti klijenta.

Kredit se odobrava na period od tri do 25 godina, dok je maksimalno opterećenje zarade, uz ostale kreditne obaveze 50 odsto, sa mogućnošću učešća sudužnika.

Za obezbjeđenje kredita se, kako je saopšteno, koriste mjenica i mjenično ovlašćenje, kao i hipoteka prvog reda na nekretninu koja je predmet kreditiranja ili neku drugu. Sredstvo obezbjeđenje je i polisa korisnikovog životnog i osiguranja nekretnine, vinkulirane u korist banke.

Direktor sektora za stanovništvo, Zvonko Peković, naveo je da Podgorička banka namjerava da sa svojim klijentima, ali i svim punoljetnim građanima koji ostvaruju mjesečna prihode, komunicira na partnerskom nivou.

»Ovaj stambeni kredit, sa cjenovnog i aspekta posljednjeg anuiteta koji se može vraćati do 70 godine, predstavlja kontinuitet partnerskog odnosa, koji banka namjerava da gaji u sektorima stanovništva i malih i srednjih preduzeća«, rekao je Peković.

On je dodao da procedura odobravanja podrazumijeva da klijent mora da ostvaruje redovan mjesečni prihod.

»Za tri dana od početka odobravanja kredita, potpisali smo pet zahtjeva. Smatramo da smo izabrali dobar momenat, dobru cijenu i ročnost«, ocijenio je Peković.

Direktor sektora marketinga i strategije, Vladan Rakonjac, najavio je da će banka nastaviti sa modifikovanjem i proširivanjem ponude, tako što će postojećim i budućim klijentima ponuditi još interesantnih proizvoda.

Podijeli ovaj članak
3 Komentara
  • Trazio sam kredit u vasoj banci i prilozio svu potrebnu trazenu dokumentaciju i odjednom , ste trazili hipoteku na cijelu kucu. kad sam trazio kredit receno mi je da mogu da dam hipoteku na svoj stan u kuci i dio zemlje , sto sam i uradio. tri mjeseca ste me vukli za nos da bi me na kraju odbili sa novim zahtjevima. platio sam procenitelja, takse za posjedovni list i potrosio tri mjeseca . umjesto da ste mi odma rekli sve uslove i ja bih za pet minuta znao da ne ispunjavam uslove za kredit i ne bih trosio pare na gluposti a ni vrijeme. vi ste jedna neposlovna i bolesna banka i svima koje znam cu reci da ne prilaze vasoj banci jer nemate pojma o svom poslu, da lazete buduce klijente i vjerovatno dijelite pare sa proceniteljem jer se ne tazi procjena ako nema uslova. ako imate obraza , sram vas bilo .,

    • da znate. a ovo cu i na intenet da postavim. Klijentu se , prije pocetka procedure oko kredita, moraju objasniti svi uslovi koje je klijent duzan da ispuni pa tek kad klijent bude siguran da ispunjava sve trazene uslove onda se trazi procenitelj i ne mijenjaju se uslovi za kredit jer je to bolesno i pokvareno. a pogotovu ako covjek zeli da pomogne svojoj porodici a vi ga zavrcete.

  • U CKB mi je u startu receno koji su uslovi i ja sam presao kod vas jer su, po meni bili bolji uslovi da bi se ispostavilo da ste vi obicni prevaranti a posto ste trazili da vadim papire,pod uslovima koje smo usaglasili, i trosim svoj novac a taj novac ne mogu dobiti nazad smatram da ste mi ukrali pare i da ste obicni lopovi.,Dakle u filijali Bar rade prevaranti a ne profesionalcii koji ce klijentu sve do tancina objasniti.Sa vasim prevarantima sam izgubio vrijeme i novac i dobit od apartmana koje sam htio da napravim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *